Üdvözöljük!

Ma 2024. July 13. Saturday Jenő névnap van.
Települési hírek, Közérdekű
Részvételi Költségvetés 2024
A részvételi költségvetés során a cibakházán élő emberek mondhatják meg, hogy mire költsön el az önkormányzat 7,5 millió forintot.

Az idei részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza április 2-től április 30-ig tart. Ezt követően egy 7 főből álló lakossági munkacsoport dönt arról, mely ötletek kerülnek majd a szavazásra. 

Ötletbeadás: először ötletet kell/lehet beadni. Az ötletek mennyiségében nincs korlát. Egy lakos, akár több ötletet is beadhat. 

Az ötleteket 2024. április 2 – 2024. április 30-ig várjuk.

Az ötletnek tartalmazni a kell a következőket:

  • a megvalósítás konkrét helyszínét
  • milyen problémára jelentene megoldást
  • az ötlet leírását röviden (legfeljebb 2-3 mondatban)

Bármilyen ötlet lehet, amelytől jobbá válik Cibakháza. Beadható az ötlet egy konkrét helyszínre vonatkozóan, de lehet olyan ötlet is, amely az egész települést érinti. Az ötletek megtalálhatóak lesznek a reszvetel.cibakhaza.hu oldalon. Olyan ötletet célszerű beadni, amelynek a megvalósítása nem haladja meg a 7,5 millió forintot. Lehet egészen kis költségvetésű ötlet is, attól még lehet jó és hasznos ötlet. 

Az ötletet be lehet adni online és akár személyesen is. Az online ötlet beadásához először regisztrálni kell a reszvetel.cibakhaza.hu oldalon (2024. április 2-tól). A regisztráció során meg kell adni az ötlet beadó nevét és a lakcímét, valamint az e-mail címét. 

Személyesen lehet ötletet beadni a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatalban, ügyfélfogadási időben Nyemcsokné Balázs Zsuzsanna ügyintézőnél (5462 Cibakháza, Szabadság tér 5., hétfő: 8:00-15:00 óráig, szerda: 8:00-17:00 óráig, csütörtök: 8:00-12:00 óráig, és péntek: 8:00-12:00 óráig). A regisztráció a személyes megjelenés alkalmával történik meg.


A beadott ötleteknek az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:        

Az ötlet megvalósítása mindenképp közérdekű célt szolgáljon: Az ötlet a tágabb közösség számára teremt értéket, és mivel a település vagyonából valósul meg, ezért semmilyen formában nem lehet kizárólag egyéni érdekeket szolgáló vagy kirekesztő. Nem lehet olyan ötletet beadni, amely magánterületen valósul meg, vagy amely kifejezetten valamely társadalmi csoport kirekesztésére irányulna.

 Az ötlet legyen jogszerű: Az ötlet nem lehet jogszabályba ütköző.

Az ötlet megvalósításának hatásköre és illetékessége: Az ötlet megvalósítása Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat hatáskörébe és illetékességébe tartozzon (pl. más önkormányzat hatáskörébe, vagy magánterületek fejlesztésére irányuló ötletet nem tudunk befogadni). Az ötlet Cibakháza közigazgatási területén valósuljon meg.

Az ötlet megvalósításának költségei: Az ötlet megvalósításának a költségigénye nem haladhatja meg a bruttó 7,5 millió forintot. Működési jellegű költséget nem tartalmazhat az ötlet. Egy-egy nagyobb közterület átfogó átalakítása valószínűleg nem fog beleférni, de egyes elemei (pl. járda építés, pihenő padok, kerékpártárolók kihelyezése, fák ültetése) beleférhetnek a Részvételi Költségvetés kereteibe. Működési jellegű költségnek számít pl. az, ha valamely kiadáshoz munkahelyet kell létrehozni, vagy amely valamelyik intézmény feladatai között szerepel.

 Az ötlet megvalósítása karbantartás nem lehet: A részvételi költségvetésbe nem fogadható be olyan ötlet, amely már egy létező dolog karbantartására irányul.

Nem lehet:

  • Ötletet beadni magánszemély, csoport, civil szervezet, vagy vállalkozás tevékenységének közvetlen támogatására
  • Nem ütközhet az Önkormányzat projektjeivel
  • Nem szolgálhat pártpolitikai célokat.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Tájékoztatás gyógyszerfelírásról
Települési hírek
Tájékoztatás háziorvosi szabadságról
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL 2024.07.10-11.
Települési hírekKözérdekű
Értesítés tervezett áramszünetről - 2024. július 9.
Települési hírek
Útlezárás a Szabadság téren
Közérdekű
Kormányablak busz ügyfélfogadás - 2024. július 22.(hétfő)
KözérdekűTelepülési hírek
Értesítés tervezett áramszünetről - 2024. július 8.
Állás
Háziorvost keres az Önkormányzat a II. számú körzetébe
Állás
Háziorvost keres az Önkormányzat az I. számú körzetébe
Települési hírek
Értesítés átmeneti vízhiányról - 2024. július 5.

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség