Üdvözöljük!

Ma 2024. June 17. Monday Laura, Alida névnap van.
Települési hírek
Roma kulturális tábor
Fotó: Roma Nemzetiségi Önkormányzat
A héten megkezdődött a Roma kulturális tábor.

A Cibakháza Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013 óta táboroztat, ebből 6. éve bentlakásos kulturális tábort szerveznek. Idén is a Tiszaföldvári Vadvirág üdülőben szervezik meg az 5 napos tábort, ahol folyamatos programokkal várják a gyerekeket. A tábor részben pályázati finanszírozásából, részben pedig a Roma Önkormányzat saját forrásaiból (önrészből) jöhetett létre, és 30 gyermek számára biztosít ingyenes táborozást.

A reggeliket követően mindennap foglalkozásokat tartanak, roma hagyományőrző táncokat tanulnak, gyakorolnak. Az ebéd elfogyasztása után strandolni mennek, egészen a vacsoráig, majd ismét táncórákon vehetnek részt.

A programok közé tartozik a minden évben megtartott „Példakép nap”, melynek alkalmával meglepetés vendégeik olyan roma származású emberek lesznek, akik sikeresek, eredményesek a munkájukban, életükben. Ezen a napon a gyerekek megismerkednek a példaképek életútjával, eredményeivel, illetve szabad foglalkozásokon közösen tölthetik el az időt.

Az utolsó napon „Ismerd meg hazád” program keretein belül, a táborozók kirándulni mennek Tiszaderzsre a Kenguru Parkba, majd ellátogatnak az Abádszalókra a Tisza-tóhoz, ahol egy strandolással zárják a hetet.

A szervezők igazán szuper programokkal készülnek a gyerekek számára!

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Bolyai János Gimnázium és Általános Iskola képzés

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség