Fotó: Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2022. augusztus 9.

Roma kulturális tábor

A héten megkezdődött a Roma kulturális tábor.

A Cibakháza Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013 óta táboroztat, ebből 6. éve bentlakásos kulturális tábort szerveznek. Idén is a Tiszaföldvári Vadvirág üdülőben szervezik meg az 5 napos tábort, ahol folyamatos programokkal várják a gyerekeket. A tábor részben pályázati finanszírozásából, részben pedig a Roma Önkormányzat saját forrásaiból (önrészből) jöhetett létre, és 30 gyermek számára biztosít ingyenes táborozást.

A reggeliket követően mindennap foglalkozásokat tartanak, roma hagyományőrző táncokat tanulnak, gyakorolnak. Az ebéd elfogyasztása után strandolni mennek, egészen a vacsoráig, majd ismét táncórákon vehetnek részt.

A programok közé tartozik a minden évben megtartott „Példakép nap”, melynek alkalmával meglepetés vendégeik olyan roma származású emberek lesznek, akik sikeresek, eredményesek a munkájukban, életükben. Ezen a napon a gyerekek megismerkednek a példaképek életútjával, eredményeivel, illetve szabad foglalkozásokon közösen tölthetik el az időt.

Az utolsó napon „Ismerd meg hazád” program keretein belül, a táborozók kirándulni mennek Tiszaderzsre a Kenguru Parkba, majd ellátogatnak az Abádszalókra a Tisza-tóhoz, ahol egy strandolással zárják a hetet.

A szervezők igazán szuper programokkal készülnek a gyerekek számára!

Cikkek hasonló témában:

2022.augusztus 5.
Bolyai János Gimnázium és Általános Iskola képzés
Cibakháza Roma Nemzetiségi Önkormányzat általános iskolai és gimnáziumi képzést indít.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!