Üdvözöljük!

Ma 2024. July 13. Saturday Jenő névnap van.
Települési hírek
Szociális célú tűzifa támogatás
Fotó: Internet
Tájékoztató a szociális célú tűzifa támogatásról.

A 2022. évben is sikeresen pályázott az önkormányzat szociális célú tűzifára, mely során 444 erdei m3 keménylombos tűzifát vásárolhatott az önkormányzat az erre a célra elnyert 9.867.900 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásból.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás rászorultsági szabályairól és igénylésének feltételeiről szóló 19/2022. (X. 13.) önkormányzati rendeletnek megfelelően a szociális célú tűzifa igénylése iránt benyújtott kérelmek elbírálása megtörtént.

Az önkormányzat a NEFAG Zrt-től (Nagykunsági Erdészeti és Faipari Erdészeti Zrt.), megrendelte a szociális tűzifát, aki folyamatosan és ütemezetten teljesíti a szállítást.  A szociális tűzifát a régi Tüzép telephelyen (Cibakháza, Bercsényi út 15.) lehet átvenni, melynek időpontjáról minden szociális tűzifa támogatásban részesített kérelmező legkésőbb 2023. február 15. napjáig értesítést fog kapni. A kérelmezők nagy létszámára tekintettel a korábbi évekhez képest kisebb mennyiségű tűzifa kerül kiosztásra a támogatásban részesülő személyek részére.

Az átvételre személyesen (személyiazonosító igazolvány bemutatásával) van lehetőség. Ha nem tudja személyesen átvenni, akkor meghatalmazás ellenében más személy is átveheti a szociális tűzifát. A tűzifa részletekben történő kiadása nem lehetséges.

A tüzelőanyag támogatásban részesülő személy a tűzifát nem értékesítheti, nem adhatja át másnak és csak a kérelemben megjelölt ingatlanon használhatja fel.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat ellenőrzi, hogy az ingatlan területén fellelhető-e a tűzifa, a kérelmező Cibakházán bejelentett lakóhelyén, vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él, a lakása fával fűthető.

Ha a támogatásban részesülő a fentiekben meghatározottakat megszegi, akkor a tűzifa támogatást vissza kell fizetnie a szociális törvény előírásainak megfelelően.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közlemény
Tájékoztató a szociális célú tűzifa kérelmek elbírálásáról
Települési hírek
Szociális célú tűzifa támogatás
Közérdekű
Tűzifaprogram
Települési hírek
Beadott pályázataink
Települési hírek
Kevés a szociális tűzifa?

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség