Fotó: Internet
2023. január 11.

Szociális célú tűzifa támogatás

Tájékoztató a szociális célú tűzifa támogatásról.

A 2022. évben is sikeresen pályázott az önkormányzat szociális célú tűzifára, mely során 444 erdei m3 keménylombos tűzifát vásárolhatott az önkormányzat az erre a célra elnyert 9.867.900 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásból.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás rászorultsági szabályairól és igénylésének feltételeiről szóló 19/2022. (X. 13.) önkormányzati rendeletnek megfelelően a szociális célú tűzifa igénylése iránt benyújtott kérelmek elbírálása megtörtént.

Az önkormányzat a NEFAG Zrt-től (Nagykunsági Erdészeti és Faipari Erdészeti Zrt.), megrendelte a szociális tűzifát, aki folyamatosan és ütemezetten teljesíti a szállítást.  A szociális tűzifát a régi Tüzép telephelyen (Cibakháza, Bercsényi út 15.) lehet átvenni, melynek időpontjáról minden szociális tűzifa támogatásban részesített kérelmező legkésőbb 2023. február 15. napjáig értesítést fog kapni. A kérelmezők nagy létszámára tekintettel a korábbi évekhez képest kisebb mennyiségű tűzifa kerül kiosztásra a támogatásban részesülő személyek részére.

Az átvételre személyesen (személyiazonosító igazolvány bemutatásával) van lehetőség. Ha nem tudja személyesen átvenni, akkor meghatalmazás ellenében más személy is átveheti a szociális tűzifát. A tűzifa részletekben történő kiadása nem lehetséges.

A tüzelőanyag támogatásban részesülő személy a tűzifát nem értékesítheti, nem adhatja át másnak és csak a kérelemben megjelölt ingatlanon használhatja fel.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat ellenőrzi, hogy az ingatlan területén fellelhető-e a tűzifa, a kérelmező Cibakházán bejelentett lakóhelyén, vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él, a lakása fával fűthető.

Ha a támogatásban részesülő a fentiekben meghatározottakat megszegi, akkor a tűzifa támogatást vissza kell fizetnie a szociális törvény előírásainak megfelelően.

Cikkek hasonló témában:

2022.november 7.
Szociális célú tűzifa támogatás
Információk a szociális célú tűzifa támogatásról.
2022.szeptember 22.
Tűzifaprogram
Elindult a hatósági áras tűzifaprogram.
2022.június 9.
Beadott pályázataink
Önkormányzatunk tűzifára és útépítésre adott be pályázatot az elmúlt időben
2022.január 25.
Kevés a szociális tűzifa?
Miért csak 6,5 mázsa tűzifát ad az önkormányzat?

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!