Üdvözöljük!

Ma 2024. June 15. Saturday Jolán, Vid névnap van.
Települési hírek
Kommunális eszközök beszerzésére pályáztunk
A kérelem benyújtására A Magyar Falu Program keretében került sor.

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében „Kommunális eszköz beszerzése” című alprogramra.

Cibakháza természeti kincse a Tisza-holtágunk nem csak természet nyújtotta előnyöket, hanem gyakran igen kellemetlen meglepetéseket tartogat. Az elmúlt években kora nyári csapadékos időszakaiban szúnyogok milliói lepik el a települést. A szúnyoggyérítést évek óta a Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezi. Ez jelentős segítség az önkormányzatoknak, ugyanakkor a nyári szúnyogfelhők ellen a jellemzően havi egy alkalommal elvégzett szúnyoggyérítés nem elegendő. Az önkormányzat a központilag szervezett légi és földi permetezések mellé szinte minden évben kiegészítő gyérítést rendelt, amelyet saját költségvetéséből finanszírozott. A kiegészítő kezelések költsége jelentősen csökkenthető volna, amennyiben az önkormányzat melegködképző szúnyogirtó gépet vásárolna.  Ezen szempontok alapján döntött a Képviselő-testület a pályázat benyújtása mellett. Mivel a pályázat lehetővé tette, az önkormányzat által nyújtott közszolgáltatások színvonalának javítása érdekében további kommunális eszközök beszerzésére is pályázik.  A beszerezni tervezett eszközök közé került az univerzálisan használható Solis 26 kerti traktor mellé a GrilloClimber bozótvágó, permetezőszivattyú és néhány kisebb eszköz is. Beszerzésüket, a gépesítés fokozását a közfoglalkoztatottak számának folyamatos csökkenése is indokolja. A vonzó településkép, a karbantartott közterületek, településrészek biztosítása egyre inkább csak gépesítéssel lesz biztosítható.

Támogatási kérelmünkben a közterületek és mezőgazdasági feladatok mellett kiemelt figyelmet szentelünk sajátos, vízparti, bokros, nádas környezetünk ápolásának is.

A Magyar Falu Program alprogramjai kis léptékű beruházások fejlesztik Cibakháza infrastruktúráját, intézményeit, amely jelentős mértékben tesz hozzá a róla kialakított képhez, elérve az élhetőbb községekbe sorolását, növelve ezzel a fiatalokat megtartó erejét.

Cibakháza, 2022. február 15.

Hegyes Zoltán
polgármester

 

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
Pályázatok
Hamarosan új utcák kapnak szilárd útburkolatot Cibakházán
Pályázatok
Szolgálatban a második körzet tanyagondnoki busza is
Pályázatok
Turisztikai fejlesztések
Pályázatok
Közösségszervezés támogatása - 2021
Közérdekű
Augusztus elején ismét szúnyoggyérítés
Közérdekű
Tájékoztatás földi szúnyoggyérítésről
Települési hírek
Folytatódik a bölcsőde építése
Közérdekű
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről
Települési hírek
Polgármesteri tájékoztató az elvégzett szúnyoggyérítésről

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség