2022. február 15.

Kommunális eszközök beszerzésére pályáztunk

A kérelem benyújtására A Magyar Falu Program keretében került sor.

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében „Kommunális eszköz beszerzése” című alprogramra.

Cibakháza természeti kincse a Tisza-holtágunk nem csak természet nyújtotta előnyöket, hanem gyakran igen kellemetlen meglepetéseket tartogat. Az elmúlt években kora nyári csapadékos időszakaiban szúnyogok milliói lepik el a települést. A szúnyoggyérítést évek óta a Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezi. Ez jelentős segítség az önkormányzatoknak, ugyanakkor a nyári szúnyogfelhők ellen a jellemzően havi egy alkalommal elvégzett szúnyoggyérítés nem elegendő. Az önkormányzat a központilag szervezett légi és földi permetezések mellé szinte minden évben kiegészítő gyérítést rendelt, amelyet saját költségvetéséből finanszírozott. A kiegészítő kezelések költsége jelentősen csökkenthető volna, amennyiben az önkormányzat melegködképző szúnyogirtó gépet vásárolna.  Ezen szempontok alapján döntött a Képviselő-testület a pályázat benyújtása mellett. Mivel a pályázat lehetővé tette, az önkormányzat által nyújtott közszolgáltatások színvonalának javítása érdekében további kommunális eszközök beszerzésére is pályázik.  A beszerezni tervezett eszközök közé került az univerzálisan használható Solis 26 kerti traktor mellé a GrilloClimber bozótvágó, permetezőszivattyú és néhány kisebb eszköz is. Beszerzésüket, a gépesítés fokozását a közfoglalkoztatottak számának folyamatos csökkenése is indokolja. A vonzó településkép, a karbantartott közterületek, településrészek biztosítása egyre inkább csak gépesítéssel lesz biztosítható.

Támogatási kérelmünkben a közterületek és mezőgazdasági feladatok mellett kiemelt figyelmet szentelünk sajátos, vízparti, bokros, nádas környezetünk ápolásának is.

A Magyar Falu Program alprogramjai kis léptékű beruházások fejlesztik Cibakháza infrastruktúráját, intézményeit, amely jelentős mértékben tesz hozzá a róla kialakított képhez, elérve az élhetőbb községekbe sorolását, növelve ezzel a fiatalokat megtartó erejét.

Cibakháza, 2022. február 15.

Hegyes Zoltán
polgármester

 

Cikkek hasonló témában:

2023.február 1.
További útalapok készülhetnek
Munkaértekezleten született döntés, hogy mely utcákat javasolja útalappal ellátni az előkészítő bizottság.
2022.december 20.
Újabb szép eredmény a cibakházi pályázatoknál
Helyi és térségi turizmusfejlesztés c. felhívásra benyújtott komplex, aktív turisztikai fejlesztések a Cibakházi Holt-Tiszán című pályázatunkat a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei igazgatóság vezetője 399 919 735 forint összegű támogatásban részesítette.
2022.december 20.
TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK
Cibakháza Nagyközségi  Önkormányzat a Helyi és térségi turizmusfejlesztés c. felhívásra benyújtott, Komplex, aktív turisztikai fejlesztések a Cibakházi Holt-Tiszán című pályázatát a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei igazgatóság vezetője 399 919 735 forint összegű támogatásban részesítette.
2022.december 15.
Sikeres pályázat
A „Belterületi közutak fejlesztése” című pályázatot sikeresen megnyertük.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!