Kommunális eszközök beszerzésére pályáztunk
A kérelem benyújtására A Magyar Falu Program keretében került sor.

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében „Kommunális eszköz beszerzése” című alprogramra.

Cibakháza természeti kincse a Tisza-holtágunk nem csak természet nyújtotta előnyöket, hanem gyakran igen kellemetlen meglepetéseket tartogat. Az elmúlt években kora nyári csapadékos időszakaiban szúnyogok milliói lepik el a települést. A szúnyoggyérítést évek óta a Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezi. Ez jelentős segítség az önkormányzatoknak, ugyanakkor a nyári szúnyogfelhők ellen a jellemzően havi egy alkalommal elvégzett szúnyoggyérítés nem elegendő. Az önkormányzat a központilag szervezett légi és földi permetezések mellé szinte minden évben kiegészítő gyérítést rendelt, amelyet saját költségvetéséből finanszírozott. A kiegészítő kezelések költsége jelentősen csökkenthető volna, amennyiben az önkormányzat melegködképző szúnyogirtó gépet vásárolna.  Ezen szempontok alapján döntött a Képviselő-testület a pályázat benyújtása mellett. Mivel a pályázat lehetővé tette, az önkormányzat által nyújtott közszolgáltatások színvonalának javítása érdekében további kommunális eszközök beszerzésére is pályázik.  A beszerezni tervezett eszközök közé került az univerzálisan használható Solis 26 kerti traktor mellé a GrilloClimber bozótvágó, permetezőszivattyú és néhány kisebb eszköz is. Beszerzésüket, a gépesítés fokozását a közfoglalkoztatottak számának folyamatos csökkenése is indokolja. A vonzó településkép, a karbantartott közterületek, településrészek biztosítása egyre inkább csak gépesítéssel lesz biztosítható.

Támogatási kérelmünkben a közterületek és mezőgazdasági feladatok mellett kiemelt figyelmet szentelünk sajátos, vízparti, bokros, nádas környezetünk ápolásának is.

A Magyar Falu Program alprogramjai kis léptékű beruházások fejlesztik Cibakháza infrastruktúráját, intézményeit, amely jelentős mértékben tesz hozzá a róla kialakított képhez, elérve az élhetőbb községekbe sorolását, növelve ezzel a fiatalokat megtartó erejét.

Cibakháza, 2022. február 15.

Hegyes Zoltán
polgármester

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Intézményi hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.