Fotó: Barta Zsuzsanna
2022. október 10.

Szüreti hagyományok

Így zajlott a szüreti hagyományok ünnepe.

Cibakházán a szüreti felvonulás és szüreti bál az évek során már hagyománnyá vált. Az idei évben a szüreti hagyományokat felelevenítő felvonulást október 8-án rendezték meg. A szervezők délben ebéddel várták a fogatosokat és meghívott vendégeket, majd a szüreti menethez készülődve, sorba állították a fogatokat a menet indulásához. Ebben az évben közel 40 fogat állt be a menethez. A gyülekező után a cibakházi Dalma Dance Club S.E. csoport mazsorett felvonulását láthatták. A szüreti menet megállóhelyén a piactéren, a néptáncosok egy műsort adtak elő. Idén a magyar bírópár Virágszál Sándor és felesége Virágszál Sándorné, a cigánybírók Berkes Ferencné, Zsekó Zoltán, Kiss Katalin.
A szüreti bál nagyon jó hangulatban telt, egészen hajnal 3 óráig tartott a mulatozás. A bál köszöntője után, a Búzavirág Néptánccsoport lépett a színpadra. A zenét az este folyamán Kánya Dániel biztosította.

A nézőkkel beszélgetve mindenki nagy örömmel nézte végig a felvonulást és hangoztatták, hogy az idén különösen mennyire sok szép felvonulót láthattak. A szervezők egy nagyon jó hangulatú napot zárhattak le, ami a képeken is látszódik! Köszönik mindenkinek a sok támogatást és segítséget!

Galéria:

Cikkek hasonló témában:

2022.október 7.
Szüreti felvonulás útvonal
A szüreti felvonulás a Művelődési Ház elől indul.
2022.szeptember 22.
Szüreti hagyományok ünnepe
Október 8-án kerül megrendezésre az idei szüreti hagyományok ünnepe.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!