2020. március 18.

Tájékoztató a koronavírus járvány megelőzésével kapcsolatosan érvényes helyi tudnivalókról

A megelőzéssel kapcsolatosan részletes információk találhatóak a www.koronavirus.gov.hu; www.nnk.gov.hu, facebook oldal https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/

A koronavírus által leginkább veszélyeztetett a 70 éven felüli korosztály, illetve a súlyos krónikus betegségben élők. Nyomatékosan felhívok minden 70 éven felüli cibakházi lakost, hogy a következő időszakban a saját érdekében maradjon otthon! Amennyiben az ellátása családi keretek között nem oldható meg, úgy az ellátást az önkormányzat biztosítja (gyógyszerkiváltás, élelmiszer, tisztítószer bevásárlás, postai ügyintézés). Aki kéri az önkormányzat segítségét, azt kérem, hogy hívja a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot (hétfőtől – csütörtökig de 8:00-12:00 óráig, du 13:00-15:00 óráig, pénteken 8:00-12:00 óráig) az 56/477-681 telefonszámon, vagy írja meg a cibakhaza.csaladsegito@gmail.com e-mail címre.

Járványügyi szempontból a legkockázatosabb helynek az orvosi rendelő váróterme tekintendő, ezért kérem, hogy a háziorvosokat csak a legszükségesebb esetben keressék fel! A szükséges gyógyszerek kiíratása telefonon is lehetséges I. körzet Dr. Machnitz András: 56 477-097, II. körzet Dr. Maczkó Péter: 56-477-026, Fogászat Dr. Koncz Katalin: 56- 477-173.

Megfázásos, lázas, nehézlégzéssel és köhögéssel járó megbetegedés esetén az orvosi rendelő felkeresése helyett telefonon konzultáljon a háziorvosával a fenti telefonszámokon.

Felhívom a 70 évnél fiatalabb lakosok figyelmét, hogy a munkába járás és a legszükségesebb bevásárlások kivételével lehetőség szerint ne hagyják el az otthonukat és a gyermekeiket se engedjék ki az otthonukból, valamint látogatókat se fogadjanak!

Fordítsanak fokozott figyelmet a higiénikus intézkedések betartására! Feltétlenül mossanak kezet bevásárlás, ügyintézés és készpénz használat után! Hazaérkezést követően az utcai ruházatot a lehető legrövidebb időn belül cseréljék le az otthonira!     

Településünkön a közszolgáltatások korlátozottan vehetők igénybe. A művelődési ház és könyvtár zárva tart. Az iskola a tantermen kívüli digitális munkarend szerint működik. Az óvoda és a bölcsőde esetében rendkívüli szünet van érvényben. A hulladékszállítás folyamatos, de a településen lévő szelektív gyűjtő szigeteket ne használják, mert azokat a szolgáltató már nem üríti. A polgármesteri hivatal csak indokolt esetben hétfőn, szerdán és péntek délelőtt 08:00 – 10:00 óráig, és csütörtökön: délután 14:00 – 16:00 óráig fogad ügyfelet a kijelölt ügyfélszolgálati ponton. Kérjük, hogy a hivatalos ügyeiket lehetőség szerint telefonon 56 477-001, vagy E-mail-en: hivatal@cibakhaza.hu intézzék.

A Kormány 46/2020. (III. 16.) rendelete értelmében élelmiszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a dohányboltok kivételével minden üzletnek és vendéglátóhelynek 15:00-kor be kell zárnia.

A koronavírus megállítására csak akkor van esély, ha a központilag és a helyben meghozott korlátozó intézkedéseket, valamint a megfogalmazott ajánlásokat a lakosság fegyelmezetten betartja, ezért kérem a fokozott együttműködésüket!

 Cibakháza, 2020. március 18.

Hegyes Zoltán

 polgármester

[pdf-embedder url=”https://cibakhaza.hu/wp-content/uploads/2020/03/koronavírus-tájékoztató-lakossági.pdf” title=”koronavírus tájékoztató lakossági”]

Cikkek hasonló témában:

2022.november 30.
Advent a Könyvtárban
Adventi hangulatú foglalkozást tartottak a Könyvtárban.
2022.november 30.
Zöld és szelektív hulladékgyűjtés
Az Inno - Szolnok Nonprofit Kft 2023. zöld és szelektív hulladékgyűjtésének naptára.
2022.november 30.
Orvosi kitüntetés
Címzetes főorvosi kinevezéseket adtak át a megyeházán.
2022.november 29.
Adventi naptár lesz Cibakháza
Egy kreatív ötlet nyomán nem mindennapi látványosság lesz a faluban.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!