2021. július 6.

Tájékoztató rendkívüli iskoláztatási támogatásról

Hamarosan kezdetét veszi a következő tanév, mely sok esetben komoly anyagi terhet jelent a szülőknek. A tanévkezdés megkönnyítése érdekében rendkívüli iskoláztatási támogatás bevezetéséről döntött Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosításával, az alábbi feltételekkel:

  • Iskoláztatási támogatásban részesíthető a településen életvitelszerűen élő, és lakcímmel rendelkező szülő, akinek a gyermeke általános iskola 1-8. osztályos tanulója, középfokú iskola nappali oktatási rendje szerint 9-13. évfolyamon tanul.
  • A támogatás feltétele, hogy kérelmező családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének az ötszörösét (jelenleg: 142 500 Ft).
  • A támogatás évente egy alkalommal adható, a szülő vagy a nagykorú gyermek kérelme alapján, amelyhez a kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani.

A támogatás összege gyermekenként 15 000,- Ft. A támogatás kifizetése házipénztárból készpénzben, vagy bankszámlára utalással történik.

Az iskoláztatási támogatás iránti kérelmet 2021. július 1. napjától 2021. augusztus 31. napjáig lehet benyújtani. A HATÁRIDŐ ELMULASZTÁSA JOGVESZTŐ!

A rendkívüli iskoláztatási támogatás kérelemhez csatolni kell:

  • a köznevelési intézmény igazolását arról, hogy a gyermek az iskola tanulója, (Figyelem! Akinek a gyermeke(i) a Cibakházi Damjanich János Általános Iskola tanulója(i), abban az esetben a szülőnek nem kell az igazolást megkérni az iskolától, mert azokat a kérelem benyújtását követően hivatalból szerezzük be!), 
  • az egy háztartásban élő közeli hozzátartozók jövedelmi helyzetével kapcsolatos igazolásokat,
  • folyószámlára igényelt támogatás esetén, a számlaszám igazolása.

Bővebb tájékoztatás kérhető és a formanyomtatvány átvehető a Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal szociális irodáján személyesen, vagy igényelhető telefonon a 06-56/477-001/120 és a 121 melléken, illetve a hivatal@cibakhaza.hu e-mail címen, valamint a formanyomtatvány letölthető a www.cibakhaza.hu oldalról.

< FORMANYOMTATVÁNY LETÖLTÉSE >

A 2021/2022-as tanévre valamennyi tanulónak eredményes felkészülést és sok sikert kívánok!

Cibakháza, 2021. július 1.

Hegyes Zoltán
polgármester

Cikkek hasonló témában:

2022.november 30.
Holnap vízkorlátozás!
A BÁCSVÍZ tájékoztatása alapján holnap 8:00-14:00-ig mindenki zárja el vízórájánál a csapot.
2022.november 30.
Mikulás levele
A gyerekek nagyon őszinték, ami a Mikulásnak írt levelekkel is bizonyított.
2022.november 30.
Advent a Könyvtárban
Adventi hangulatú foglalkozást tartottak a Könyvtárban.
2022.november 30.
Zöld és szelektív hulladékgyűjtés
Az Inno - Szolnok Nonprofit Kft 2023. zöld és szelektív hulladékgyűjtésének naptára.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!