2022. február 10.

Tanyagondnoki busz beszerzésére pályáztunk

A kérelem a Magyar Falu Program keretében került benyújtásra.

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében „Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése” című alprogramra.

Cibakháza két tanyagondnoki szolgálattal rendelkezik, melyhez mindkét körzet esetében szükség van megfelelő gépjárműre a tanyagondnoki feladatok ellátásához. Jelenleg egy 2007-es évjáratú Ford Transit és egy 2014-es évjáratú Volkswagen Transporter áll rendelkezésünkre. Mindkét gépjármű folyamatos szervizigénye, alkatrészcseréje egyre magasabb és egyre nagyobb terhet ró az önkormányzatra, miközben a szolgáltatás fennmaradása rendkívül fontos a külterületen, a földutak gyakori járhatatlan volta miatt elszigetelten élő idősek, gyermekes családok körében. Az elmúlt évben egy sikeres pályázatunknak köszönhetően a Ford Transitot a Magyar Falu Program támogatásával le tudjuk majd cserélni, de a chiphiány miatt várhatóan több mint egy évet vesz igénybe.

A Volkswagen Transporter az elmúlt, hat évben mintegy 190 ezer kilométert tett meg többségében rossz időjárási körülmények és útviszonyok között. A gépjármű egyre gyakrabban hibásodik meg, melyek a feladatellátást veszélyeztetik. A beszerezni tervezett új gépjármű a tanyagondnoki szolgálat feladatainak megfelelően komplexen használható lesz. A külterületen lévő utakat az önkormányzatunk saját erejéből nem bírja helyreállítani, az elmúlt időszakban erre pályázati lehetőségek is ritkán nyíltak meg, így kizárólag az új gépjármű beszerzésével tudjuk fenntartani tanyagondnoki szolgálatainkat.
Cibakháza, 2022. február 10.

Hegyes Zoltán
polgármester

Cikkek hasonló témában:

2023.május 9.
Új busz a tanyagondoki körzetekben
A Magyar Falu Program keretében „Tanya-és falugondnoki buszok beszerzése” című alprogramban  ( MFP-TFB/2021) önkormányzatunk 14 999 080 forint,  100 százalékos intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült.
2023.február 1.
További útalapok készülhetnek
Munkaértekezleten született döntés, hogy mely utcákat javasolja útalappal ellátni az előkészítő bizottság.
2022.december 20.
Újabb szép eredmény a cibakházi pályázatoknál
Helyi és térségi turizmusfejlesztés c. felhívásra benyújtott komplex, aktív turisztikai fejlesztések a Cibakházi Holt-Tiszán című pályázatunkat a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei igazgatóság vezetője 399 919 735 forint összegű támogatásban részesítette.
2022.december 20.
Turisztikai fejlesztések
Cibakháza Nagyközségi  Önkormányzat a Helyi és térségi turizmusfejlesztés c. felhívásra benyújtott, Komplex, aktív turisztikai fejlesztések a Cibakházi Holt-Tiszán című pályázatát a Magyar Államkincstár JNSZ Megyei igazgatóság vezetője 399 919 735 forint összegű támogatásban részesítette.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!