2022. február 10.

Tanyagondnoki busz beszerzésére pályáztunk

A kérelem a Magyar Falu Program keretében került benyújtásra.

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében „Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése” című alprogramra.

Cibakháza két tanyagondnoki szolgálattal rendelkezik, melyhez mindkét körzet esetében szükség van megfelelő gépjárműre a tanyagondnoki feladatok ellátásához. Jelenleg egy 2007-es évjáratú Ford Transit és egy 2014-es évjáratú Volkswagen Transporter áll rendelkezésünkre. Mindkét gépjármű folyamatos szervizigénye, alkatrészcseréje egyre magasabb és egyre nagyobb terhet ró az önkormányzatra, miközben a szolgáltatás fennmaradása rendkívül fontos a külterületen, a földutak gyakori járhatatlan volta miatt elszigetelten élő idősek, gyermekes családok körében. Az elmúlt évben egy sikeres pályázatunknak köszönhetően a Ford Transitot a Magyar Falu Program támogatásával le tudjuk majd cserélni, de a chiphiány miatt várhatóan több mint egy évet vesz igénybe.

A Volkswagen Transporter az elmúlt, hat évben mintegy 190 ezer kilométert tett meg többségében rossz időjárási körülmények és útviszonyok között. A gépjármű egyre gyakrabban hibásodik meg, melyek a feladatellátást veszélyeztetik. A beszerezni tervezett új gépjármű a tanyagondnoki szolgálat feladatainak megfelelően komplexen használható lesz. A külterületen lévő utakat az önkormányzatunk saját erejéből nem bírja helyreállítani, az elmúlt időszakban erre pályázati lehetőségek is ritkán nyíltak meg, így kizárólag az új gépjármű beszerzésével tudjuk fenntartani tanyagondnoki szolgálatainkat.
Cibakháza, 2022. február 10.

Hegyes Zoltán
polgármester

Cikkek hasonló témában:

2022.október 27.
Fejlesztés a polgármesteri hivatal épületében
Fűtéskorszerűsítés a polgármesteri hivatal épületében.
2022.október 19.
Indul a Kincstár Mesterecset pályázata
A fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítése érdekében hetedik alkalommal hirdeti meg Mesterecset pályázatát a Magyar Államkincstár.
2022.október 18.
Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat
Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz.
2022.október 4.
Álláslehetőség
Nagyközségi Művelődési Ház vezetői beosztás pályázat.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!