Villámkérdés - Lesz-e tűzijáték Cibakházán?
A látványos ünneplést vagy a takarékosságot választjuk? – erről kérdeztük Hegyes Zoltán polgármestert.

Országosan egyre több település mondja le az augusztus 20-ra tervezett ünnepi tűzijátékot, a takarékosságra való hivatkozással. Ahogy sokakban, úgy bennünk is felmerült a kérdés, Cibakházán megtartják-e a hagyományos ünnepi tűzijátékot?

Cibakházán régi hagyomány a Szent István napi rendezvényeinket záró tűzijáték, amelyet egy cibakházi születésű vállalkozótól szoktunk megrendelni. A szoros kötődés miatt rendszeresen mélyen a piaci ár alatt kellett fizetnünk, idén nagyjából 200 ezer forintba kerülne a tűzijáték, amely egyrészt az augusztus 20-i rendezvények teljes költségéhez képest (melynek a költségvetését már 50%-al csökkentettük) sem jelentős, másrészt az emelkedő működési költségekhez képest sem jelent komoly megtakarítást.

Ezzel együtt számolunk folyamatosan, és augusztus elején, a beérkező számláink (közvilágítás, stb.) ismeretében fogunk végleges döntést hozni. Azon is gondolkozunk, hogy a holtág szemetelési problémájához hasonlóan megkérdezzük a lakosság véleményét a tűzijátékról.

Hegyes Zoltán polgármester
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Települési hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.