Üdvözöljük!

Ma 2024. May 30. Thursday Janka, Zsanett névnap van.
Települési hírek
Villámkérdés – Mi a helyzet az energetikai lehetőségeinkkel?
Fotó: Internet
Számítani kell-e Cibakházán is intézmények bezárásra, vagy más korlátozásra?

Országosan sorban jelentik be az önkormányzatok a megtakarítást célzó intézkedéseket. Művelődési házak, sportlétesítmények részleges vagy a teljes fűtési szezonra vonatkozó bezárását jelentik be egymás után az önkormányzatok.

Felmerül a kérdés, Cibakháza mire számíthat, hogyan fognak működni az intézményeink?

Hegyes Zoltán polgármestert kérdeztük.

Természetesen számolunk, tervezünk, készülünk az előttünk álló időszak várható problémáinak a megoldására.

Az árammal kapcsolatosan jó hír, hogy az előzetes várakozás tízszeres árához képest nagyjából háromszoros áron tudtuk lekötni a szolgáltatónál a jövő évi szükségletünket. Ez sem kevés, de ésszerű takarékoskodás mellett kigazdálkodhatónak látszik.

A gázzal kapcsolatosan nehezíti a szükséges számítások elvégzését, hogy a gázszámlánk, amiből pontosan tudnánk számolni, még mindig nem érkezett meg. Az előzetes számítások szerint szigorú szabályozással képesek leszünk az eddigi fogyasztott mennyiség 25 %-os csökkentésére.

A konkrét intézkedésekről a képviselő-testület fog dönteni, és a döntés részleteit ismertetni fogjuk a lakossággal. Alapvető célunk, hogy a lakossági közszolgáltatások ne sérüljenek, a lakosságot kiszolgáló intézményeket minél kisebb mértékben érintsék az intézkedések.

A megoldást egyébként számos szakmai kérdés nehezíti, ezek közül is egyik jelentősebb a könyvtár problémája. A könyvek szakszerű tárolásának az egyik feltétele a minimum 15-17°C hőmérséklet, ezalatt a könyveken páralecsapódás keletkezhet, és az átnyirkosodott könyvek meg is penészedhetnek. Ez azt jelenti, hogy a könyvtár teljes, fűtés nélküli bezárása nem kivitelezhető, mert a teljes gyűjtemény megsemmisülhet.

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Üzemszünet értesítő
Kultúra
A kávé világnapja
Kultúra
Tehetünk érte!
Települési hírek
Tájékoztató gázszolgáltató változásról

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség