Fotó: Internet
2022. október 5.

Villámkérdés – Mi a helyzet az energetikai lehetőségeinkkel?

Számítani kell-e Cibakházán is intézmények bezárásra, vagy más korlátozásra?

Országosan sorban jelentik be az önkormányzatok a megtakarítást célzó intézkedéseket. Művelődési házak, sportlétesítmények részleges vagy a teljes fűtési szezonra vonatkozó bezárását jelentik be egymás után az önkormányzatok.

Felmerül a kérdés, Cibakháza mire számíthat, hogyan fognak működni az intézményeink?

Hegyes Zoltán polgármestert kérdeztük.

Természetesen számolunk, tervezünk, készülünk az előttünk álló időszak várható problémáinak a megoldására.

Az árammal kapcsolatosan jó hír, hogy az előzetes várakozás tízszeres árához képest nagyjából háromszoros áron tudtuk lekötni a szolgáltatónál a jövő évi szükségletünket. Ez sem kevés, de ésszerű takarékoskodás mellett kigazdálkodhatónak látszik.

A gázzal kapcsolatosan nehezíti a szükséges számítások elvégzését, hogy a gázszámlánk, amiből pontosan tudnánk számolni, még mindig nem érkezett meg. Az előzetes számítások szerint szigorú szabályozással képesek leszünk az eddigi fogyasztott mennyiség 25 %-os csökkentésére.

A konkrét intézkedésekről a képviselő-testület fog dönteni, és a döntés részleteit ismertetni fogjuk a lakossággal. Alapvető célunk, hogy a lakossági közszolgáltatások ne sérüljenek, a lakosságot kiszolgáló intézményeket minél kisebb mértékben érintsék az intézkedések.

A megoldást egyébként számos szakmai kérdés nehezíti, ezek közül is egyik jelentősebb a könyvtár problémája. A könyvek szakszerű tárolásának az egyik feltétele a minimum 15-17°C hőmérséklet, ezalatt a könyveken páralecsapódás keletkezhet, és az átnyirkosodott könyvek meg is penészedhetnek. Ez azt jelenti, hogy a könyvtár teljes, fűtés nélküli bezárása nem kivitelezhető, mert a teljes gyűjtemény megsemmisülhet.

Cikkek hasonló témában:

2022.szeptember 29.
A kávé világnapja
Szeptember 29-én a kávé világnapját is ünnepeljük.
2022.június 15.
Tehetünk érte!
Az egyéni energia-takarékosság igazából nem lehetetlen, csak kényelmetlen egy kicsit.
2016.szeptember 9.
Tájékoztató gázszolgáltató változásról

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!