Üdvözöljük!

Ma 2024. July 22. Monday Magdolna névnap van.
Települési hírek
Visszatekintés
Fotó: Sárai Kitti
A második visszatekintés, hogy mi is történt pár hónapja.

Ahogyan korábban is írtunk róla, szeretnénk pár cikkel visszatekinteni, mi is történt az elmúlt hónapokban. Az első visszatekintő számomra a legelső írásom volt, ahogy ide kerültem a szerkesztőséghez.

Volt egy igazán érdekes nyomozásom, egymáshoz kapcsolódó írások a hónapok alatt, ez pedig a „Titanic túlélőiről” szólt.

Az internetes oldalakon több cikket is elolvastam a cibakházi Titanic túlélőkről, majd utánajártam azoknak a dolgoknak, amiket nem említettek próbáltam információkat megtudni a házaspárról és a házról, ahol laktak. Számos telefonhívást és személyes találkozást is megejtettem. Beszéltem a volt háztulajdonosokkal, a szolnoki temetőbe is elmentem, de sajnos a nyomozás megakadt. Erről részletesen A „Titanic ház” című cikkembe számoltam be.

Majd az olvasói információ alapján folytattam az oknyomozást és beigazolódott, valóban nem utazott a Weress házaspár az elsüllyedt Titanicon. Erről több a „Kiderül-e egyszer a teljes igazság a Titanic ügyben?” írásomban olvasható. Kutatásunk során több levél, dokumentum is előkerült, amik bebizonyították, hogy nem a Titanicon utaztak, hanem valószínűleg a Monte-Cervantes személyszállító gőzösön, amit ismert becenevén “Southern Titanicnak” neveztek. (Talán ezért is lett összekeverve a két hajó története, ezért is hitték sokan, hogy a 1912-ben elsüllyedt hajón utazott a házaspár.)  Ugyanakkor több homály is maradt ez ügyben. A szálak több helyen is összefutnak, de a magánlevelek mozaikosak, így sok kérdésre nem tudtuk meg a választ.

A „Titanic túlélőkkel” kapcsolatos cikkünk, illetve a szoljon.hu-n megjelent velem készített interjú után, sokakban merültek fel a kérdések, ellentmondások, ezért egy harmadik cikket is megosztottunk a „Tények és legendák a Titanic túlélőiről” címmel. Majd újabb információkat kaptunk, így tovább folytattuk a nyomozást. Weress Zoltán távoli rokonát megkerestük, aki a közösségi oldalon hozzászólt a cikkhez, ugyanis nála van az eredeti példánya a leveleknek, amikből kiderül a teljes igazság.

Igazán érdekes nyomozásban vehettem részt, és mindig egy-egy lépéssel közelebb kerültem az igazsághoz. Az biztos, hogy erre mindig is emlékezni fogok, hiszen valóban maradandó élmény volt. Bízom benne, hogy a jövőben lesz még részem hasonló oknyomozásban!

A teljes igazságot pedig, reméljük 2023-ban megoszthatjuk majd olvasóinkkal!

 

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
Kedvenc cikkeink az idei évből
Települési hírek
A kezdetek
Települési hírek
Karácsonyi képeslap
Települési hírek
Köszönjük olvasóinknak!

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség