Üdvözöljük!

Ma 2024. April 12. Friday Gyula névnap van.
Turizmus
Európai Nemzeti Parkok Napja - május 24.
Fotó: Pesti Gábor
Az EUROPARC Szövetség (régi nevén Európai Nemzeti Parkok és Natúrparkok Szövetsége) kezdeményezésére 1999 óta ezen a napon ünnepeljük az európai nemzeti parkok napját.

A nemzeti parkok elsődleges feladata a természet értékeinek a védelme, de ezen kívül számos, a természeti értékekkel kapcsolatos tevékenységet is ellátnak. Ezek közül egyre inkább előtérbe kerül az oktatás, ismeretterjesztés, szemléletformálás, sőt az utóbbi években egyre jelentősebb szerep jut az ökoturizmusnak is. Hazánk több mint 800 ökoturisztikai létesítményének közel felét a nemzeti park igazgatóságok üzemeltetik. A hazai létesítmények évi 5 millió látogatót fogadnak, vagyis a turisztikai jelentőségük is kiemelkedő. Az ökoturizmus fejlődésének a lendületét az elmúlt évek járvánnyal és korlátozásokkal sújtott időszaka sem törte meg, az emberek egyre inkább természeti környezetben képzelik el a pihenésüket.

Cibakháza és a holtág ökoturisztikai fejlesztése olyan lehetőséget jelent, amelyre lenne, lesz kereslet, mégpedig olyan környezettudatos emberek alkotta kereslet, amely egy jól kialakított rendszerben képes lesz minimalizálni a környezeti terhelését. A Cibakházi Holt-Tisza védett területeinek megítélése az elmúlt években a lakosság körében nem volt egyértelmű, volt, aki nem értett egyet a terület védelmével, lezárásával. Ha a közeljövőben egy jól szervezett, a holtág élővilágát is bemutató ökoturisztikai létesítmény (pl: tanösvény) egyik alapját képezi majd ez a terület, talán mindenki elfogadja, hogy fontos és elengedhetetlen a védelme, hiszen bemutatása, megismertetése hozhat hasznot a településnek.

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
M1 hírcsatorna forgatott településünkön
Turizmus
Idegenforgalmi világnap
Turisztika
Turizmusfejlesztési Stratégia

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség