Fotópályázat eredményhirdetés
A Horgász Egyesület és az Önkormányzat közösen meghirdetett fotópályázatának eredményhirdetése.

November utolsó napján lejárt a meghosszabbított határidő, véget ért a Cibakháza Nagyközség Önkormányzata és a Cibakházi Vegyesüzemi Horgászegyesület által meghirdetett fotópályázat.

A fotópályázatra valamivel a várakozásunk alatti számban érkeztek képek, de a zsűrinek így sem volt könnyű dolga a győztesek kiválasztásában. Ezt az is mutatja, hogy az eredetileg beharangozott, kategóriánként egy nyertes helyett az értékelés során három díjat és kategóriánként még egy különdíjat is kiosztottunk a képek elbírálása során.

A Cibakházi-holtág és élővilága kategóriában a nyertes Dr. Kispál Gyula – cibakházi alkony című képe lett.

Dr Kispál Gyula
Dr. Kispál Gyula – cibakházi alkony

 

A kép hangulata magáért beszél, de a kiváló beállítás és a kivitelezés is szerepet játszott abban, hogy ez a kép lett a kategória győztese.

Jutalma egy 10.000.- Ft értékű cukrászdai vásárlási utalvány.

 

Ugyanebben a kategóriában a zsűri különdíjat szavazott meg Hegedűs Blanka: Őszi mámor című képének.

Hegedűs Blanka: Őszi mámor
Hegedűs Blanka: Őszi mámor

 

A kép szintén kiváló hangulatú, technikailag szépen kivitelezett, ugyanakkor inkább csendélet jellegű, vagyis kevésbé illeszkedik a kategóriába. Hatalmas erénye viszont, hogy az egyetlen kép volt, amely nem csak egy elkapott pillanatot örökített meg, a fotós munkát fektetett a kép tudatos berendezésébe.

Jutalma egy aláírt Grúber József fénykép.

A kategória további képei között számos jó kép született még, de ezzel együtt meg kell említenünk azt a problémát, hogy sok kép nem volt igazán megkomponálva, egy-egy, a kép előterébe belógó korlát, vagy a ferde horizont például sajnos rontani tudott a kép hangulatán, arányain. Több, egyébként remek és hangulatos képet készítő fotósnak erre a problémára legközelebb érdemes lesz jobban odafigyelni.

 

A Mit fogtam? kategória első helyezettje Hegedűs Tamás lett.

Hegedűs Tamás

A kép külön értéke a technika, hiszen az előtérben épp megmozduló ponty éles maradt, és a háttérben a vízen tükröződő fák képe remek hangulatot is ad a képnek.

Jutalma egy 10.000.- Ft értékű, területei engedély váltásakor beválható utalvány.

 

A kategóriában a meghirdetettől eltérően a zsűri második helyet is kiadott, ezt Tóth János nyerte el.

Tóth János

Jutalma egy 5.000.- Ft értékű, területei engedély váltásakor beválható utalvány.

 

Szintén egy remek beállítással rendelkező kép, aminek a hangulatát a horgász boldog mosolya is emeli. Apró hibaként meg kell említeni, hogy a fotós árnyéka alig észrevehetően, de sajnos megjelenik a kép bal alsó sarkában.

 

A kategória fotótechnikai különdíját Kása Ferenc nyerte.

Kása Ferenc

Az éjszakai fotózás mindig hatalmas kihívás, hiszen a sötétben komponálni is nehéz, illetve a vaku képes túlzottan megcsillanni a hal pikkelyein, rontva ezzel a kép minőségén. Ez a kép nem mutatja ezeket a problémákat, szépen van derítve.

Jutalma egy 5.000.- Ft értékű, területei engedély váltásakor beválható utalvány.

A kategóriában díjazott mindhárom kép esetében meg kell említeni, hogy a fotós elfelejtett címet adni a képének, ami ugyan semmit nem von le a kép értékéből és szépségéből, de azért nem ártott volna.

A többi kép esetében érdemes megjegyezni, hogy a másik kategóriához hasonlóan, apró hibák (komponálás, ferde horizont) jellemzően voltak, de ennek ellenére is remek képek születtek. Meglepő érdekesség, hogy a horgász boldog mosolya a legtöbb képről hiányzott, gyönyörű halakat tartottak kézben, teljesen komoly arccal, ami azért befolyásolta a kép hangulatát.

Mindenkinek köszönjük a beküldött fotókat, reméljük a következő fotópályázatra még több kép érkezik majd.

A díjazottak részére a díjak a december 15-i testületei ülésen kerültek átadásra.

Minden pályázónak és minden díjazottnak gratulálunk, és kellemes karácsonyt kívánunk.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Települési hírek
Települési hírek
Települési hírek

Programok

Szent István Ünnepe 2022

2022. augusztus 20.

Roma Kultúra Napja 2022

2022. július 23.

Ringató

2022. július 22.