Üdvözöljük!

Ma 2024. June 24. Monday Iván névnap van.
Turizmus
Mi a célunk? II.

Mi a célunk? II.

A szálláshely-szolgáltatás közeljövőjének bemutatásával folytatjuk sorozatunkat. Ebben a részben röviden összefoglaljuk, hogy mit szeretnénk elérni, milyen szálláshelyeket szeretnénk látni Cibakházán.

Szálláshelyek

A cibakházi turizmus fejlesztésének egyik alapja a megfelelő szálláshelyek kialakítása, hiszen a vendégeket úgy lehet megtartani, ha nem csak egy-egy napot töltenek el a településen, hanem akár huzamosabb ideig tudnak itt nyaralni, és innen mennek el egynapos programokra más településekre.

A szálláshelyek fejlesztésének ugyanakkor komoly problémája, hogy egy feltörekvő, kifejlődőben lévő úticél esetében nem lehet és nem is érdemes nagyberuházással kezdeni, vagyis egy szálloda vagy panzió építése nem célszerű, és vélhetően gazdaságilag sem éri meg.

Kis, néhány személyes, otthonos apartmanokra van inkább szükség, amelyeket a tulajdonos könnyen tud üzemeltetni, és amelyek jövedelem-kiegészítést jelentenek számára. Ezek kialakításához az önkormányzat anyagi támogatást nem tud nyújtani, de sokat tud segíteni szakmai kérdésekben, valamint a vállalkozásbarát háttér kialakításában, továbbá a piacra jutáshoz szükséges reklám és marketing megszervezésében, esetleg finanszírozásában.

Az apartmanokat már kialakításuk során célszerű tematizálni, célcsoport-specifikussá tenni a turisztikai ágak fejlesztési terveinek megfelelően, hiszen  a horgászoknak, a kerékpárosoknak, a természetjáróknak, más-más felszereltségű szálláshely az optimális. A borturizmushoz kapcsolható szálláshelyeket a pincék, szőlők környezetében célszerű kialakítani, a lovagolni vágyókat pedig a lovastanyán a legjobb elhelyezni. Vagyis többfelé, többféle szálláshelyre is szükség lesz, és jó lenne, ha ezek közül néhány akár már az idei évben ki tudna nyitni, mondjuk a horgászbarát szálláshelyek az őszi csukaszezonra.

Magát a települést akkor tudjuk hatékonyan reklámozni, ha az általános imázsreklám mellé konkrét ajánlatokat is tudunk tenni, és ezeket megfelelő szálláshellyel is ki tudjuk egészíteni. Az önkormányzat elkötelezett a település turizmusának fejlesztése mellett, fel vagyunk készülve a Cibakházát bemutató reklámkampányra, de csak akkor tudjuk eredményesen elkezdeni, ha lesznek szálláshelyek, amiket lehet és érdemes ajánlani a potenciális vendégeknek.

Bízunk benne, hogy az év végéig legalább 30-40 férőhely (8-10 szálláshely) fog kialakulni és megnyitni, és ezeket a következő években még ugyanennyi követi.

Tény, hogy akik bevállalják az első fecskék kockázatát, sok szempontból előnybe kerülnek, hiszen mind az ismertségük, mind a tapasztalatuk jóval nagyobb lesz, mint azoké, akik óvatosan kivárnak, hogyan is sikerül az elsőknek. Őszintén reméljük, hogy lesznek olyan vállalkozó szellemű családok, akik megtehetik és meg is teszik, hogy belevágnak, és megcsinálják Cibakháza első 8-10 szálláshelyét.

Mert ekkor kezdődhetnek el igazán a további fejlesztések! 

Természetesen a kérdéseiket továbbra is várjuk, és a véleményükre, észrevételeikre is kíváncsiak vagyunk, valamint személyes konzultációra is lehetőséget tudunk biztosítani.

E-mail címünk: horgaszturizmus@cibakhaza.hu

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. JÚNIUS 25.
Intézményi hírek
Pályaorientációs nap az iskolában
Egyéb kategóriaKözérdekűTelepülési hírek
Átvették a megbízólevelüket az önkormányzati képviselők
Települési hírek
Távközlési oszlopok telepítésével kapcsolatos tájékoztatás
Települési hírek
Optikai hálózatépítés
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. JÚNIUS 20.
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. JÚNIUS 19.
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. JÚNIUS 18.
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. JÚNIUS 17.
Települési hírekKözérdekű
Pályázati Felhívás

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség