2021. július 27.

Mi a célunk? III.

A horgászturizmus közeljövőjének bemutatásával folytatjuk sorozatunkat. Ebben a részben röviden összefoglaljuk, hogy mit szeretnénk elérni, milyen horgászturizmust szeretnénk látni a holtágon.

Horgászturizmus

A cibakházi turizmus fejlesztésének zászlóshajója lehet a holtágra alapozott horgászturizmus. Az alapok (a holtág és a halállomány) rendelkezésre állnak, enyhe túlzással akár az is kimondható, hogy a horgászturizmus beindításához szinte csak reklámra van szükség.

Ugyanakkor ennél azért sokkal árnyaltabb a kép, hiszen pusztán a jelenlegi helyzet fenntartásával és a vendéghorgászok létszámának a növelésével csak egy spontán fejlődést lehet elérni, amelynek jellemzője lehet a gyors felfutás, majd ezután a gyors visszaesés. Hiányoznak ugyanis azok a háttérszolgáltatások, amelyek komfortossá és eredményessé teszik a horgászatot és ezáltal folyamatos látogatottságot generálnak. Nem lehet ugyanis az a cél, hogy a vendég egyszer jöjjön el, és pusztán a szerencséjén múljon az eredményes horgászat, és esetleg csalódottan távozzon. Kellenek azok a szolgáltatások, amelyek jelentősen megemelik a fogási esélyeket, megemelik a horgászat komfortfokozatát, és ezzel nem csak a szerencsére bízzák a vendégek sikerét, eredményességét, vagyis végső soron a visszatérésük esélyét.

Három szolgáltatási formát kell kiemelni, ezek gyors fejlesztése a legfontosabb.

Az első a csónakok vízre rakásának és kikötésének a lehetősége. Ezzel kapcsolatosan már folyamatban van a fejlesztés, kijelölésre kerültek azok a helyek, ahol sólyapályák lesznek, sőt megkezdődött a tervezésük is. Ha minden jól megy, az őszi csukaszezonra már legalább egy sólyapálya rendelkezésre fog állni, így ebben az időszakban már jöhetnek majd a pergetőhorgászok. A sólyapályák mellett lehetőség nyílik majd a csónakok kikötésére, és néhány éven belül talán a kikötési pontok őrzése is megvalósulhat, vagyis nem kell naponta mindent kipakolni a csónakokból.

A második, eredményességet fokozó szolgáltatás a horgászvezetői hálózat kialakítása, kialakulása. Ennek a feltételrendszere (milyen feltételek alapján lehet valaki horgászvezető) lefektetésre került, a feltételrendszerben megfogalmazott vizsgakötelezettséghez a tananyag összeállítása folyamatban van. Remélhető, hogy a következő szezonra már legalább egy-két horgászvezető leteszi a vizsgát, és segíteni tudja majd az érkező vendéghorgászokat.

A harmadik feltétel a horgászbarát szálláshelyek kialakítása. Ehhez megvan a minősítési rendszer, és a közeljövőben létre fog jönni az a szervezet, amely a minősítést elvégzi. Ez a szolgáltatás nem közvetlenül a horgászok eredményességét növeli, hanem a horgászat komfortosságát biztosítja. Mivel (a horgászvezetőhöz hasonlóan) ez a szolgáltatás magánberuházást igényel, csak reménykedhetünk benne, hogy az első horgászbarát szálláshelyek 1 éven belül megnyitnak.

Ha ez a három szolgáltatási forma elkezd működni, akkor érdemes komoly reklámot csinálni a cibakházi horgászturizmusnak. Ennek a reklámkampánynak a megtervezéséhez és megszervezéséhez minden rendelkezésre áll, ugrásra készen várjuk, hogy a szolgáltatások megszülessenek. 

Természetesen a kérdéseiket továbbra is várjuk, és a véleményükre, észrevételeikre is kíváncsiak vagyunk, valamint személyes konzultációra is lehetőséget tudunk biztosítani.

E-mail címünk: horgaszturizmus@cibakhaza.hu

Cikkek hasonló témában:

2023.március 28.
Tavaszi foci rangadó
A Bozsik foci programban részt vevő óvodásaink közül 8 fő vett részt Martfűn a sportcsarnokban megrendezésre került tavaszi foci tornán, ahol játékos sport feladatokkal várták őket.
2023.március 24.
„Csobban a víz”- Víz világnapja az óvodában
A Víz világnapja (március 22.) alkalmából óvodánkban minden csoport a víz témakörében tevékenykedik.
2023.március 22.
Március 22. – A víz világnapja
Talán semmi nincs, ami jobban megérdemel egy világnapot a víznél. A víz a földi élet alapja és alapvető alkotórésze évezredek, évmilliók óta. Március 22-én megemlékezünk erről, hangzatos beszédek, cikkek születnek, és sokak részéről ezzel rendben is van minden.
2023.március 22.
Értesítés tüdőszűrésről
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2023. március 23. napig lehet még Cibakházán a tüdőszűrő vizsgálatot igénybe venni.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!