Üdvözöljük!

Ma 2023. december 9. szombat Natália névnap van.
Turizmus
Mi a célunk? III.

A horgászturizmus közeljövőjének bemutatásával folytatjuk sorozatunkat. Ebben a részben röviden összefoglaljuk, hogy mit szeretnénk elérni, milyen horgászturizmust szeretnénk látni a holtágon.

Horgászturizmus

A cibakházi turizmus fejlesztésének zászlóshajója lehet a holtágra alapozott horgászturizmus. Az alapok (a holtág és a halállomány) rendelkezésre állnak, enyhe túlzással akár az is kimondható, hogy a horgászturizmus beindításához szinte csak reklámra van szükség.

Ugyanakkor ennél azért sokkal árnyaltabb a kép, hiszen pusztán a jelenlegi helyzet fenntartásával és a vendéghorgászok létszámának a növelésével csak egy spontán fejlődést lehet elérni, amelynek jellemzője lehet a gyors felfutás, majd ezután a gyors visszaesés. Hiányoznak ugyanis azok a háttérszolgáltatások, amelyek komfortossá és eredményessé teszik a horgászatot és ezáltal folyamatos látogatottságot generálnak. Nem lehet ugyanis az a cél, hogy a vendég egyszer jöjjön el, és pusztán a szerencséjén múljon az eredményes horgászat, és esetleg csalódottan távozzon. Kellenek azok a szolgáltatások, amelyek jelentősen megemelik a fogási esélyeket, megemelik a horgászat komfortfokozatát, és ezzel nem csak a szerencsére bízzák a vendégek sikerét, eredményességét, vagyis végső soron a visszatérésük esélyét.

Három szolgáltatási formát kell kiemelni, ezek gyors fejlesztése a legfontosabb.

Az első a csónakok vízre rakásának és kikötésének a lehetősége. Ezzel kapcsolatosan már folyamatban van a fejlesztés, kijelölésre kerültek azok a helyek, ahol sólyapályák lesznek, sőt megkezdődött a tervezésük is. Ha minden jól megy, az őszi csukaszezonra már legalább egy sólyapálya rendelkezésre fog állni, így ebben az időszakban már jöhetnek majd a pergetőhorgászok. A sólyapályák mellett lehetőség nyílik majd a csónakok kikötésére, és néhány éven belül talán a kikötési pontok őrzése is megvalósulhat, vagyis nem kell naponta mindent kipakolni a csónakokból.

A második, eredményességet fokozó szolgáltatás a horgászvezetői hálózat kialakítása, kialakulása. Ennek a feltételrendszere (milyen feltételek alapján lehet valaki horgászvezető) lefektetésre került, a feltételrendszerben megfogalmazott vizsgakötelezettséghez a tananyag összeállítása folyamatban van. Remélhető, hogy a következő szezonra már legalább egy-két horgászvezető leteszi a vizsgát, és segíteni tudja majd az érkező vendéghorgászokat.

A harmadik feltétel a horgászbarát szálláshelyek kialakítása. Ehhez megvan a minősítési rendszer, és a közeljövőben létre fog jönni az a szervezet, amely a minősítést elvégzi. Ez a szolgáltatás nem közvetlenül a horgászok eredményességét növeli, hanem a horgászat komfortosságát biztosítja. Mivel (a horgászvezetőhöz hasonlóan) ez a szolgáltatás magánberuházást igényel, csak reménykedhetünk benne, hogy az első horgászbarát szálláshelyek 1 éven belül megnyitnak.

Ha ez a három szolgáltatási forma elkezd működni, akkor érdemes komoly reklámot csinálni a cibakházi horgászturizmusnak. Ennek a reklámkampánynak a megtervezéséhez és megszervezéséhez minden rendelkezésre áll, ugrásra készen várjuk, hogy a szolgáltatások megszülessenek. 

Természetesen a kérdéseiket továbbra is várjuk, és a véleményükre, észrevételeikre is kíváncsiak vagyunk, valamint személyes konzultációra is lehetőséget tudunk biztosítani.

E-mail címünk: horgaszturizmus@cibakhaza.hu

Galéria

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Közlemény
Tájékoztatás Iskoláztatási Támogatás kibővítéséről
Települési hírek
Tájékoztatás közvilágítás korszerűsítéséről
Közérdekű
Tájékoztatás a Kormányablak busz ügyfélfogadásának felfüggesztéséről
Közlemény
Tájékoztatás Rendszeres Gyermekvédelmi Támogatás kifizetéséről
Közérdekű
Meghívó Közmeghallgatásra
Települési hírek
Változás a II. háziorvosi körzet rendelési idejében
Közérdekű
Felhívás elektronikai hulladék gyűjtésre
Települési hírek
Tájékoztatás Influenza elleni védőoltás felvételéről
Közlemény
Tájékoztató a szociális célú tűzifa kérelmek elbírálásáról
Települési hírek
Visszahelyezték az OTP ATM automatát

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség