Üdvözöljük!

Ma 2024. April 15. Monday Anasztázia, Tas névnap van.
Turizmus
Mi a célunk? III.

A horgászturizmus közeljövőjének bemutatásával folytatjuk sorozatunkat. Ebben a részben röviden összefoglaljuk, hogy mit szeretnénk elérni, milyen horgászturizmust szeretnénk látni a holtágon.

Horgászturizmus

A cibakházi turizmus fejlesztésének zászlóshajója lehet a holtágra alapozott horgászturizmus. Az alapok (a holtág és a halállomány) rendelkezésre állnak, enyhe túlzással akár az is kimondható, hogy a horgászturizmus beindításához szinte csak reklámra van szükség.

Ugyanakkor ennél azért sokkal árnyaltabb a kép, hiszen pusztán a jelenlegi helyzet fenntartásával és a vendéghorgászok létszámának a növelésével csak egy spontán fejlődést lehet elérni, amelynek jellemzője lehet a gyors felfutás, majd ezután a gyors visszaesés. Hiányoznak ugyanis azok a háttérszolgáltatások, amelyek komfortossá és eredményessé teszik a horgászatot és ezáltal folyamatos látogatottságot generálnak. Nem lehet ugyanis az a cél, hogy a vendég egyszer jöjjön el, és pusztán a szerencséjén múljon az eredményes horgászat, és esetleg csalódottan távozzon. Kellenek azok a szolgáltatások, amelyek jelentősen megemelik a fogási esélyeket, megemelik a horgászat komfortfokozatát, és ezzel nem csak a szerencsére bízzák a vendégek sikerét, eredményességét, vagyis végső soron a visszatérésük esélyét.

Három szolgáltatási formát kell kiemelni, ezek gyors fejlesztése a legfontosabb.

Az első a csónakok vízre rakásának és kikötésének a lehetősége. Ezzel kapcsolatosan már folyamatban van a fejlesztés, kijelölésre kerültek azok a helyek, ahol sólyapályák lesznek, sőt megkezdődött a tervezésük is. Ha minden jól megy, az őszi csukaszezonra már legalább egy sólyapálya rendelkezésre fog állni, így ebben az időszakban már jöhetnek majd a pergetőhorgászok. A sólyapályák mellett lehetőség nyílik majd a csónakok kikötésére, és néhány éven belül talán a kikötési pontok őrzése is megvalósulhat, vagyis nem kell naponta mindent kipakolni a csónakokból.

A második, eredményességet fokozó szolgáltatás a horgászvezetői hálózat kialakítása, kialakulása. Ennek a feltételrendszere (milyen feltételek alapján lehet valaki horgászvezető) lefektetésre került, a feltételrendszerben megfogalmazott vizsgakötelezettséghez a tananyag összeállítása folyamatban van. Remélhető, hogy a következő szezonra már legalább egy-két horgászvezető leteszi a vizsgát, és segíteni tudja majd az érkező vendéghorgászokat.

A harmadik feltétel a horgászbarát szálláshelyek kialakítása. Ehhez megvan a minősítési rendszer, és a közeljövőben létre fog jönni az a szervezet, amely a minősítést elvégzi. Ez a szolgáltatás nem közvetlenül a horgászok eredményességét növeli, hanem a horgászat komfortosságát biztosítja. Mivel (a horgászvezetőhöz hasonlóan) ez a szolgáltatás magánberuházást igényel, csak reménykedhetünk benne, hogy az első horgászbarát szálláshelyek 1 éven belül megnyitnak.

Ha ez a három szolgáltatási forma elkezd működni, akkor érdemes komoly reklámot csinálni a cibakházi horgászturizmusnak. Ennek a reklámkampánynak a megtervezéséhez és megszervezéséhez minden rendelkezésre áll, ugrásra készen várjuk, hogy a szolgáltatások megszülessenek. 

Természetesen a kérdéseiket továbbra is várjuk, és a véleményükre, észrevételeikre is kíváncsiak vagyunk, valamint személyes konzultációra is lehetőséget tudunk biztosítani.

E-mail címünk: horgaszturizmus@cibakhaza.hu

Címkék:

Megosztás

Facebook
Skype
WhatsApp
Email
Nyomtatás

Kapcsolódó hírek

Települési hírekKözérdekű
Zöldhulladék szállítás
Települési hírekháziorvos
Tájékoztatás háziorvosi szabadságról
Települési hírek
Folytatódnak az ivóvízminőségjavító program munkálatai
Pályázatok
Hamarosan új utcák kapnak szilárd útburkolatot Cibakházán
Települési hírek
K&H Bank kitelepült ügyfélfogadás
Települési hírek
ÉRTESÍTÉS ÁTMENETI VÍZHIÁNYRÓL - 2024. április 8.
Települési hírekKözérdekű
Részvételi Költségvetés 2024
Egyéb kategória
Húsvéti díszben pompázik Cibakháza
Települési hírek
50 Zsák szemét
Közérdekű
A Magyar Honvédség várja táborába a jelentkezőket

Bejelentés

A településen észlelt problémákat bejelentheti az alábbi űrlap kitöltésével. Kérjük valós adatokat használjon, amin ügyintézőnk szükség esetén felveheti Önnel a kapcsolatot az adott probléma kivizsgálásánál.

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat

Elérhetőség:
5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon: 06 56 477 001
Email: hivatal@cibakhaza.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 8:00 – 12:00, 13:00 – 16:00 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 8:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 óráig
Csütörtök: 8:00 – 12:00 óráig
Péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Távsegítség