Fotó: Sárai Kitti
2022. augusztus 18.

Miskolctapolcán és környékén jártunk

Az eredményes turizmus egyik feltétele, hogy megismerjük más települések turizmusát.

Miskolctapolcán az első úti célunk a nevezetes Barlangfürdő volt, ami európai szinten is páratlan, mivel a természet alkotta járataiban lehet fürdőzni. A hegy gyomrából fakadó, meleg karsztvíz a testre és a lélekre is jótékony hatást fejt ki. A Bencés apátság romja figyelemfelkeltő volt, hisz közvetlen a Barlangfürdő bejáratánál található.

A kellemes fürdőzés után, a Békás-tavat néztük meg, ami egy volt kráterben helyezkedik el. A feltörő forrás miatt, a tavat melegebb vízhőmérséklet jellemzi. A tóban a békák, halak és vízililiomok is jól érzik magukat, de a mókusok is szokták szomjukat itt oltani.

Másnap Miskolctapolcáról Lillafüredre utaztunk, ott a Szent István-barlangot néztük meg. A barlangban a hőmérséklet mindig + 10°C, így rétegesen kellett felöltöznünk.  A járat hossza 1514 méter, ebből a bemutatott szakasz 170 méter.  Az üreg a víznyelőkön keresztül a felszínről mélybe jutó karsztvíz által kialakított, időszakos forrásbarlang. A barlangot különleges formák mellett, gyönyörű cseppkőképződmények is díszítik. A jelenlegi aszály miatt, sajnos a forrásvíz a barlangban kiszáradt, ugyanúgy, mint a Lillafüredi vízesés, így végezetül egy sétát tettünk a hangulatos Hámori-tó partján.

Persze Miskolctapolca és környéke nem csak turisztika tanulmányok szempontjából érdekes, aki arra jár annak egyszerű turistaként is érdemes megnéznie.

Galéria:

Cikkek hasonló témában:

2023.március 28.
Cibakháza, a dolgos település
Az M1 hírcsatorna 2023.március 17-i adása, mely bemutatja Cibakháza legnagyobb fejlesztéseit.
2023.február 1.
Tavaly növekedtek a turisztikai adatok
A KSH adatai jelentős növekedést mutatnak a turizmusban, de még messze a járvány előtti szint.
2023.január 26.
Egy okosváros borturizmusa
Turisztikai tanulmányúton voltunk a Strázsahegyi Pincefaluban, és közben az is kiderült hogyan lesz okos egy egész város.
2022.november 28.
Turisztikai konferencián jártunk Egerben
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ egri konferenciáján tartottunk előadást a fejlesztési terveinkről.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!