Szomorú statisztika élén a megyénk
Jász-Nagykun-Szolnok megye vezeti azt az elkeserítő rangsort, amely a bezárt szállodákat veszi számba.

Országosan 24 százalékkal csökkent a magyarországi szállodák száma 2019 márciusához képest. Akkor 945 szálloda szerepelt a KSH statisztikájában, most csak 719, azaz összesen 226 szálloda zárt be az elmúlt három évben. Az okok sokrétűek, szerepel köztük a munkaerőhiány, a költségek növekedése, valamint a járvány közvetlen és közvetett hatásai.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szállodák majdnem fele bezárt, 23 helyett jelenleg csak 13 tart nyitva. Sajnos ezzel az aránnyal (43%) megyénk vezeti a sort.

Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy a szállásárak jelentősen emelkedtek, átlagosan mintegy 30-40 százalékkal. (forrás: Index)

Ha Cibakháza szempontjából vizsgáljuk a kérdést, mindez azt is jelenti, hogy akinek van lehetősége, most kell szállásszolgáltatást kiépíteni, mert településünkön a fejlesztések hatására kialakuló kereslet a recesszió ellenére erős lehet, és a hiányzó szállodai férőhelyek helyett a vendégek feltehetően a magánszálláshelyek felé fognak fordulni. Igazából csak marketing kérdése, hogy Cibakháza jól jöjjön ki a megyei szinten kedvezőtlen változásokból.

Füstös Gábor
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

További hírek

Programok

Nyári táborok 2022

2022. június 27.

Tiszazugi civil szervezetek vetélkedő

2022. július 08.

Juniális és Gyermeknap

2022. június 30.

Pünkösdi Néptánc Találkozó és Táncház

2022. június 06.