Fotó: Internet
2022. augusztus 25.

Testvértelepülésünk látnivalói

Nógrádon több látnivalót is érdemes megnézni.

Nógrád 2014. augusztus 17-én lett a testvértelepülésünk. A nógrádi vár a falu déli szélén helyezkedik el, keletkezése a mai napig ismeretlen. Anonymus szerint a honfoglaló magyarok abban az időben már a kész várat találtak meg. A XI. századtól Báthory Miklós váci püspök birtoka volt, majd 1527-től királyi birtok lett. 1544-ben a törökök elfoglalták, de 1594-ben újból magyar kézre került.1663-ban a török ismét elfoglalta, majd egy villám a toronyban lévő lőporraktárt robbantotta fel, a falak jelentős részét pedig romba döntötte. A törökök ezek után magára hagyták a romos várat. A Csurgó-forrás a nógrádi várnál található. Vizét előszeretettel fogyasztják, nem csak a helyiek, hanem a más településről érkezők is, akik olykor üvegekbe töltve magukkal viszik az útra.

A Nógrádi Vadasparkban a hazai gímszarvasokat, dámvadakat és a vaddisznókat szemlélhetjük meg, betekintést nyerhetünk az afrikai, ázsiai, dél-amerikai állatok életébe.

A tájházban a település egykori házainak berendezését, tárgyait, a helyi népviseletet láthatjuk. Látnivalóként érdemes még megnézni a katolikus és evangélikus templomokat.

Érdemes ellátogatni, érdemes megnézni a látnivalókat!

Galéria:

Cikkek hasonló témában:

2022.augusztus 31.
XVI. Nógrádi Megyenap
Szeptember 17-én tartják Nógrád településen a Megyenapot.
2022.június 29.
Nóta és dalverseny
A hétvégén a Czibak Imre dalkör tagjai szép eredményekkel tértek haza Nógrádból.
2022.május 6.
Testvértelepülési találkozó
A cibakházi Majálison, végre újra vendégeink voltak Nógrádból érkezett kedves barátaink.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!