2021. június 1.

Újabb 15 évre a horgászoké marad a Holt-Tisza!

Május 28-án pénteken, ünnepélyes keretek között írta alá az Önkormányzat és a Vegyesüzemi Horgász Egyesület azt a szerződést, amely újabb 15 évre biztosítja a halgazdálkodási jogot az egyesületnek.

Ahogy sokan tudták és sokan beszéltek is róla, a Holt-Tisza halgazdálkodási jogára vonatkozó szerződés idén május 31-én lejár. El is indult már a találgatás, vajon kié lesz a holtág, ki fog rajta gazdálkodni. Miközben a találgatás folyt, május 3-án az önkormányzat kiírta a nyílt pályázatot a halgazdálkodási jog elnyerésére. A pályázati határidő lejártáig egyetlen pályázat érkezett, amely érvényes is volt, és a szakmai tartalmára is igen magas (95/100) pontszámot kapott.

A képviselő-testület döntése értelmében az Önkormányzat és a Vegyesüzemi Horgász Egyesület május 28-án már alá is írta a szerződést, mely jogfolytonosan, június 1-től 2035. december 31-ig biztosítja a halgazdálkodás jogát és lehetőségét az egyesület részére.

Hegyes Zoltán, az egyesület elnöke emlékeztetett rá, milyen nehéz helyzetben vette át 15 éve az egyesület a holtág halgazdálkodását, de emlékeztetett arra is, hogy milyen jól megoldotta a feladatát. (Az akkori kártalanítás kifizetéséhez az egyesületnek hitelt kellett felvennie, amelyet azután jóval a határidő előtt sikerült visszafizetni.)

Sok szempontból most sokkal jobb a helyzet, de azért bőven lesz feladata az egyesületnek a közeljövőben is. A holtág horgászturizmusának fejlesztése mindenkinek az érdeke, és ebben az egyesületnek is szerepet kell vállalnia. Nem kétséges, hogy az egyesület is elkötelezett a fejlesztések terén, ez a megírt és leadott pályázatból is egyértelműen kitűnik, de ez nem jelenti azt, hogy a megvalósítás könnyű és egyszerű lesz.

Reméljük, minderre majd 15 év múlva ugyanúgy emlékezünk, mint az elmúlt 15 évre, hiába volt nehéz, de sikeresen megoldottuk.

Az egyesületnek ezúton is gratulálunk, és eredményes munkát kívánunk mind a halgazdálkodás, mind a horgászturisztikai fejlesztések terén.

Cikkek hasonló témában:

2023.március 28.
Cibakháza, a dolgos település
Az M1 hírcsatorna 2023.március 17-i adása, mely bemutatja Cibakháza legnagyobb fejlesztéseit.
2023.március 28.
Tavaszi foci rangadó
A Bozsik foci programban részt vevő óvodásaink közül 8 fő vett részt Martfűn a sportcsarnokban megrendezésre került tavaszi foci tornán, ahol játékos sport feladatokkal várták őket.
2023.március 24.
„Csobban a víz”- Víz világnapja az óvodában
A Víz világnapja (március 22.) alkalmából óvodánkban minden csoport a víz témakörében tevékenykedik.
2023.március 22.
Március 22. – A víz világnapja
Talán semmi nincs, ami jobban megérdemel egy világnapot a víznél. A víz a földi élet alapja és alapvető alkotórésze évezredek, évmilliók óta. Március 22-én megemlékezünk erről, hangzatos beszédek, cikkek születnek, és sokak részéről ezzel rendben is van minden.

Címkék:

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Nyomtatás

Cibakháza Nagyközség

Kövess minket Facebookon is!